22.07.2011

Jeg kjente ingen av de som mistet livet under terrorangrepet, jeg kan heller ikke forestille meg hvordan de pårørende har det og hvordan de takler å miste sine nærmeste på en slik brutal måte. Allikevel har jeg følt en sorg som har spist seg inn i meg i løpet av disse dagene. I liket med resten av Norge har jeg fulgt med - så og så minutt for minutt- på oppdateringene fra nyhetskanalen. Det hele har vært så vanvittig at det har vært vanskelig å innse hva som virkelig har skjedd. Jeg tror at først nå, en uke senere, begynner det å synke inn? Først nå begynner statusoppdateringene på FB å gå tilbake til det vanlige, det skrives om andre saker i media enn terrorangrepet og man kan møte på folk uten at utøya og regjeringskvartalet er det første som snakkes om. Jeg mener ikke at vi har glemt det som har skjedd, men det er på mange måter godt at ting går tilbake til det normale.

Det har vært utrolig nytt og rart å være lei seg sammen med så mange andre? man har liksom ikke trengt å trekke seg tilbake, være trist alene, slik man kanskje gjør til vanlig. Vi har vært så mange? så mange som har vist støtte og solidaritet. Så mange som har grått åpenlyst og så mange som har klemt hverandre.

Jeg tror at denne hendelsen har gjort noe stort for det Norske samfunnet, det har samlet Norge på en helt spesiell måte. Ettersom gjerningsmannen var Norsk har ingen kunne tillate seg å diskriminere noen, verken personer med en bestemt minoritetsbakgrunn eller religion. Svart, hvit eller gul har alle vært i sorg og alle har forsøkt å vise støtte. Jeg hørte en leder av en muslimsk organisasjon fortelle om søsteren som hadde hatt på seg hijab under rosetoget i Oslo og hadde opplevd at flere kom bort til henne og ga henne en klem. Jeg tror at dette ble gjort for å vise at vi står sammen, at alle har like stor rett til å være triste, at vi alle er Norske som bor i Norge.

Dette føles som en kjempe seier, det multikulturelle samfunnet er blitt styrket etter terrorangrepene! Det tror jeg ikke Anders Breivik hadde regnet med!!

Nå ble det mye skriving her? men for å avslutte?

Jeg har aldri vært så stolt over å være Norsk som jeg er nå, jeg har aldri følt en slik tilhørighet til landet mitt og til alle som bor her. Jeg er stolt over at vi har en kongefamilie og en regjering som har vært tilstedet, som har vært menneskelige, som har klemt hverandre og pårørende. Jeg er stolt over hvordan rosehavet fortsatt vokser foran domkirken. Og jeg blir stolt når jeg leser dette i dagbladet, det er faktisk oss de snakker om.

«Selv i sin dypeste sorg blir ikke nordmennene hysteriske. De motsetter seg hatet. Det er fantastisk å se hvordan politikere og hele landet reagerer. De er triste til den dypeste tråden av sin sjel. De gråter med verdighet. Men ingen sverger på å ta hevn. Isteden vil de ha enda mer menneskelighet og demokrati. Det er en av de mest bemerkelsesverdige styrkene til dette lille landet», skriver den tyske journalisten
Jørgine♥

2 kommentarer

det er så forferdeligt :((

Gidder du å stikke innom min blogg ???

Anette Hoff

01.08.2011 kl.16:08

Fint skreve Jørgine <3

Skriv en ny kommentar

hits